Можен краток прекин

објавено во: Блог | 0

Почитувани, поради трансфер на доменот spirkoski.info на друг регистрар, можен е краток прекин на функционирањето на „Централа“. Ви благодариме на разбирањето. Дали ви се допадна овој текст? Споделете!

Среќна Нова 2018

објавено во: Блог | 0

Бидете промената која сакате да ја видите во оваа година. Дали ви се допадна овој текст? Споделете!

Бесплатни огласи

објавено во: Блог | 0

Ако до пред неколку години сакавте да објавите оглас на Интернет, избор речиси и да немаше. Денес оваа ситуација е сменета, но сепак, квалитетни сајтови за огласи се малку. Во овој текст ќе разгледаме 10+1 (веројатно сите или речиси сите) … Продолжува

Дали е безбедно да купувам од Кина преку Интернет?

објавено во: Блог | 0

Во последно време многу е актуелно купувањето преку Интернет. Иако на запад ова не е ништо ново, на наше поднебје е многу ново и сеуште многу луѓе се сомничави околу тоа. Веднаш да разграничиме – Купувањето преку Интернет е сосем … Продолжува

Користите CCleaner? Можеби сте во опасност!

објавено во: Блог | 0

Неодамна, хакери успеале да вметнат малициозен код во CCleaner и 32-битната верзија 5.33 била објавена со тој код, а е дистрибуирана во периодот од 15 август со 12 септември. Пропустот е откриен од безбедностната компанија Cisco Talos. Кодот им овозможува … Продолжува

Како да се справите со вирусите на Facebook

објавено во: Блог | 0

Вирусите на Facebook не се ништо ново. Всушност, додека ја пишувам статијава, циркулира еден вирус, кој од име на ваш пријател ви испраќа порака со линк (божем до видео). Еве како изгледа: Ако добиете ваква порака, не ја отворајте! Секако, … Продолжува

Што можете со „Централа“

објавено во: Блог | 0

Уште од самиот почеток, идејата беше „Централа“ да биде почетна точка од која брзо и едноставно ќе може да се отворат најчесто отворани веб сајтови на Интернет. Но, се разбира дека мора во предвид да се земе и практичноста. Овде, … Продолжува

Направете го Google Chrome како нов и тоа за само 1 минута!

објавено во: Блог | 0

*надградено (10.06.2017) поради новостите во Settings интерфејсот Google Chrome 59+ Дали ви се случува кога во Google Chrome кликнете на некој линк, да ви отвора повеќе странички истовремено? Често, ниту една од нив не е всушност линкот кој сте го … Продолжува

Добродојдовте

објавено во: Блог | 1

Добродојдовте на Централа, сајтот кој е замислен како централна појдовна точка кога користите Интернет. Идејата за „Централа“ иницијално е добиена пред околу две децении, кога беше замислена како локална веб страна која би го забрзала и олеснила отворањето на други … Продолжува

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Twitter
Google+
https://centrala.spirkoski.info/author/sashozs">
SHARE